KAMPIOENSCHAP
KAMPIOENSCHAP
Zondagmorgen in Oss op het welbekende circuit " De Witte Ruijsheuvel " was de volgende afspraak om de strijd om de IMBA titel 2017. In de aanloop naar deze wedstrijd was er deze week opschudding in het Belgisch kamp. Christian Corthouts had afgelopen zondag na de podium ceremonie tegen Dagwin Sabbe verteld dat hij in de Nederlandse manche met Henry Van De Wiel zou rijden. Dit zou hij tijdens de eerste wedstrijd in Zwitserland beloofd hebben aan Henry. Valt dan te begrijpen dat Dagwin dit helemaal niet leuk vond en dan ook op Facebook zijn beklag deed. Buiten dit was Christian dan nog eens doodziek geworden op het einde van de week, wat maakte dat hij niet over al zijn krachten kon beschikken. Verder slecht nieuws uit het Belgische kamp was het afzeggen in laatste instantie van Luc Descheemaeker. Luc had in het Franse luik van vorig weekend immers een crash gemaakt en had daar een hersenschudding aan overgehouden en in laatste instantie bleek dat hij dan ook nog eens een scheurtje in zijn bekken had opgelopen. Zodoende dus maar 6 Belgische teams in Oss. Van Nederlandse zijde moest Thom Van De Lagemaat beroep doen op Justin Keuben. Voor Justin was dit een terugkeer naar het bakje. Verder nog een opmerkelijk feit was dat er geen enkel Engels team aanwezig was.
Echt denderend kon je de resultaten van Marvin Vanluchene met zijn Oostenrijkse invaller Patrick Schneider , in Roggenburg (CH) niet noemen, maar desondanks treedt Vanluchene ook in de twee laatste Grand Prix van het seizoen 2017 (Rudersberg en Markelo) opnieuw met de Oostenrijker in de arena.
Anderzijds komen Vanluchene en Schneider al bij al in Zwitserland bijzonder goed weg na hun horror crash in de start van reeks één. Het had veel, en véél erger kunnen zijn. De bijgevoegde foto’s spreken voor zich.
Marvin Vanluchene : Ik had tijdens de kwalificaties op zaterdag, in een verzengende hitte, wel een goed gevoel bij het rijden met Patrick Schneider. Na een heel slechte start (15de na één ronde) werkten we ons vlot terug naar plaats vijf.
Een Hollandse machtsgreep met Bax, Willemsen en Hermans op de drie eerste plaatsen, en Cermak en Burgler die de top vijf vervolledigden. Wie had dàt zien aankomen ? Het antwoord luidt eens te meer : Niemand. De hoogste sore (19 op 30) was voor dé Nederlandse zijspancross-fotograaf bij uitstek, Rien Willems, die meteen ook de macht grijpt in de tussenstand en de leidersplaats op eist. Zowel op als nààst de baan, is het dus momenteel Nederland boven in zijspancrossland.
Er waren overigens nog drie lieden die eveneens 19 op 30 scoorden (B. Janssens, F. Dijkstra en Chr. Vd Veken) , doch zij stuurden hun pronostiek ietsje later door dan winnaar Rien Willems. Veel punten scoren én snel zijn, dààr draait het allemaal om in de Sidecarcross.be pronostiek.
Je hebt de keuze uit caps, T-shirts, sweaters en body warmers en dirt van maat Small tot XXL.
Bij MCLB stond de voorlaatste kampioenswedstrijd gepland, op een nieuwe omloop in Hundelgem , hartje Zwalmstreek.
20 teams namen de start in de eerste manche , waarin Bert Soetaert, de kampioen van 2016, de laatste strohalm greep om zijn titel te verlengen en de manche op zijn naam schreef. Zij het met miniem verschil, voor een ontketende Yens Delmotte-Tom Verbrugghe. Dierckens-Dhondt volgden op enige afstand als derde, voor de huidige leiders Boussy-Boxtaele. Kurt Desmet had Bart Verbrugghe zo ver gekregen om zich nog es in de crosskleren te hijsen, en met een vijfde plaats lieten beide heren fijntjes zien dat leeftijd in combinatie met doorzetting en karakter, het nog steeds kan halen van heel wat jeugdig geweld.
Met Willemsen-Bax die de kopstart namen voor Burgler, Wilkinson, Giraud en Sanders – die door Burgler ei zo na van de sokken werden gereden in de eerste bocht - kregen we alvast enkele verrassende namen voorin bij de start. Hermans, Dierckens, Cermak en Bax volgden in het spoor.
Giraud-Mucenieks begrepen duidelijk wat hen te doen stond : Zo vlug mogelijk de leiding in handen krijgen. Maar dàt is makkelijker gezegd dan gedaan, als ene Daniel Willemsen op kop rijdt. Vanaf de tweede ronde leverden Willemsen en Giraud een duel op leven en dood. Burgler hield knap stand op drie en Bax-Musset schoven na zes ronden door naar plaats vier. Vooraan leek het plannetje van Giraud te gaan lukken toen ie in de kombocht via een blockpass Willemsen te grazen nam, maar zich in de daaropvolgende bocht als een eerstejaars nieuweling opnieuw in de luren liet leggen door de doortrapte D. Willemsen.